CuprinsCaută

Vizită regală la AGERPRES

06.02.2018
TwitterFacebook

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și ASR Principele Radu au vizitat marți, 6 februarie 2018, Agenția Națională de Știri. Cuplul regal a fost întâmpinat de directorul general al AGERPRES, dl Alexandru Giboi.

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală s-au întâlnit cu alți membri ai conducerii instituției, cu jurnaliștii, tehnicienii și personalul administrativ al agenției, au vizitat redacția de Știri Interne și cea de Știri Externe, arhiva AGERPRES, studioul de film și platoul de televiziune.

A fost evocată importanța istorică, politică și culturală a agenției, precum și lunga istorie comună a Coroanei române și a agenției. Acum 129 de ani, în  1889, primele știri din România se răspândeau în mediul românesc și în străinătate.

Regele Mihai I și Regina Ana au vizitat agenția cu un deceniu în urmă, iar arhiva instituției păstrează imagini și știri legate de Familia Regală începând cu anul 1927, trecând prin anii războiului, apoi în perioada de după 1989.

La plecare, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au primit două albume cu fotografii ale cuplului regal, de la începutul anilor 2000 până în ziua de astăzi, toate din arhiva AGERPRES.

În anul 2014, la împlinirea a 125 de ani de la fondare, Regele Mihai a conferit AGERPRES Decorația Regală Nihil Sine Deo.

Știre AGERPRES

 

Fotografii de Daniel Angelescu

×

Căutare